Loading...
Uncategorised

Αλλαγή στην ισοτιμία του FairCoin

Αυτό αφορά όσους χρησιμοποιούν το κρυπτο-νόμισμα FairCoin στις συναλλαγές τους, αφού πρέπει να ενημερωθούν και να προσαρμοστούν στην πρόσφατη αλλαγή ισοτιμίας του με το Ευρώ. Όπως -πιθανώς- ήδη γνωρίζετε η ισοτιμία αυτή καθορίζεται με συναίνεση μέσα στην ανοικτή παγκόσμια συνέλευση του FairCoop, ενώ εδώ και δύο χρόνια περίπου αυτή είναι σταθερή στα 0,05 € (ή αλλιώς 20 FairCoin = 1 €). Πλέον, μετά την τελευταία συνέλευση στις 11 Μαΐου 2017, με αποκλειστικό θέμα αυτό της ισοτιμίας, αποφασίσαμε η αξία του νομίσματος να αυξηθεί στα 0,0667 € (δλδ 15 FairCoin = 1 €).

Η απόφαση αυτή όπως καταλαβαίνετε είναι προς όφελος όλων όσων χρησιμοποιούν το FairCoin στις καθημερινές τους συναλλαγές, το εμπιστεύονται ως εναλλακτικό μέσο αποταμίευσης και γενικά υποστηρίζουν τις συλλογικές μας προσπάθειες για την οικοδόμηση ενός δίκαιου οικονομικού συστήματος σε όλο τον κόσμο. Κυρίως όμως, ενισχύει σημαντικά τα αποθεματικά συλλογικά ταμεία του FairCoop που στοχεύουν στη στήριξη εγχειρημάτων ανυπακοής και ριζοσπαστικής δράσης, όπως και στην επέκταση των ανοικτών δομών του ίδιου του οικοσυστήματος του FairCoop. Φυσικά, αυτή μας η απόφαση δεν στηρίχθηκε μόνο σε υποκειμενικά κριτήρια, ούτε έγινε βιαστικά, αφού συζητείται αρκετό καιρό στο πλαίσιο μιας συνολικότερης στρατηγικής που αναπτύσσουμε.

Είναι γνωστό ότι το FairCoin, συγκρινόμενο με πολλά άλλα κρυπτονομίσματα, είναι αρκετά υποτιμημένο και σκοπός μας είναι να κατακτήσει σταδιακά την πραγματική του αξία, αυτή που θα ανταποκρίνεται στη δυναμική μας. Το οικοσύστημα του FairCoop ενδυναμώνεται και επεκτείνεται συνεχώς με νέα εργαλεία, μέλη, υπηρεσίες και τοπικούς κόμβους. Επίσης, η πορεία του νομίσματος το τελευταίο διάστημα στα ψηφιακά ανταλλακτήρια κρυπτονομισμάτων ( π.χ. Bittrex) αποτύπωνε αυτή την αυξημένη ζήτηση και εμπιστοσύνη της κοινότητας οπότε, παρότι δεν αποτελεί αυτό το σημαντικότερο κριτήριο, ήταν η καταλληλότερη στιγμή να προχωρήσουμε σε αυτή την αύξηση της ισοτιμίας του.

Παρ’ όλα αυτά, κυρίαρχος σκοπός μας είναι το FairCoin να αποτελέσει ένα κρυπτονόμισμα που θα ξεχωρίζει από τα υπόλοιπα, όχι για τη νομισματική του αξία, αλλά για τα ποιοτικά του χαρακτηριστικά, όπως:

  • η σταθερότητα της τιμής του, ώστε να συνεχίσει να αποτελεί ένα νόμισμα για τις καθημερινές μας συναλλαγές και όχι ένα κερδοσκοπικό εργαλείο που θα εκμεταλλεύονται οι λίγοι.

  • η στήριξη και ο καθορισμός της τιμής του μέσα από τους ίδιους τους χρήστες του και το οικοσύστημα του FairCoop, που διασφαλίζει ότι η αξία του δεν θα υποχωρήσει σε καμία περίπτωση.

  • η αμεσο-δημοκρατική και ανοικτή συμμετοχή στη διαμόρφωσή του.

  • η εύκολη και ανέξοδη πρόσβασή του απ’ όλο τον κόσμο.

Η απόφαση μας αυτή θεωρούμε αποτελεί σταθμό στην κοινή μας πορεία και σίγουρα μας γεμίζει δύναμη και θέληση να προχωρήσουμε. Σε κάθε περίπτωση θέλουμε και τη δική σας συμμετοχή και συν-διαμόρφωση σε όλα αυτά. Ενημερωθείτε και συμμετέχετε σε έναν από τους τρεις (3) Τοπικούς Κόμβους του FairCoop που υπάρχουν ήδη στην Ελλάδα, οι οποίοι συνεχώς επεκτείνονται και ενδυναμώνονται:

Τοπικός Κόμβος Αθήναςathens@getfaircoin.net

Τοπικός Κόμβος Θεσσαλονίκηςthessaloniki@fair.coop

Τοπικός Κόμβος Ηρακλείου Κρήτηςheraklion@fair.coop

Γιατί όχι να δημιουργήσετε κι εσείς ένα Τοπικό Κόμβο στην περιοχή σας. Δείτε πώς! 😉

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *