Loading...
Uncategorised

Οι νέες κάρτες FairPay εν δράσει!

StreetMarket_18March2017_1Το Σάββατο 18 Μαρτίου 2017, φτάσαμε αισίως στην 6η Αυτόνομη Λαϊκή Αγορά, που διοργανώνεται πλέον τακτικά από τον Ολοκληρωμένο Συνεταιρισμό Ηρακλείου (Ο.Σ.Η.) στο πάρκο Γεωργιάδη. Ένα εγχείρημα που συνεχώς ενδυναμώνεται και έχει φτάσει να εξυπηρετεί κάποιες βασικές ανάγκες ανθρώπων που δείχνουν έμπρακτα ότι θέλουν και σκοπεύουν να αποδεσμευτούν από την αγορά του ανταγωνισμού και της αλλοτρίωσης που αποτελεί συστημικό μονόδρομο. Βήμα-βήμα, καλύπτουμε όλο και περισσότερες κατηγορίες προϊόντων και υπηρεσιών, οι οποίες προσφέρονται μέσω των εναλλακτικών μας νομισμάτων, Κουκί και FairCoin. StreetMarket_18March2017_ChildsΑυτά τα νομίσματα θέλουμε να αποτελέσουν τη βάση της τοπικής και αλληλέγγυας οικονομίας που προτείνουμε, με τη συμμετοχή όλο και περισσότερων μελών, επιτυγχάνοντας ένα ικανοποιητικό επίπεδο αυτάρκειας.

Ειδικότερα, σε αυτή την 6η Αυτόνομη Λαϊκή Αγορά, μπορέσαμε να δούμε στην πράξη τη λειτουργία των νέων καρτών FairPay, που διευκολύνουν πολύ περισσότερο τις συναλλαγές με FairCoin αφού καθιστούν περιττή τη χρήση υπολογιστή ή smart phone. Αν και σε δοκιμαστική λειτουργία ακόμη, αρκετοί θέλησαν να δημιουργήσουν λογαριασμό στην πλατφόρμα fairtoearth και να κάνουν τις αγορές τους με τη χρήση αυτού του πολύ πρακτικού, άμεσου και εύκολου τρόπου. StreetMarket_18March2017_2Η κάθε κάρτα FairPay είναι συνδεδεμένη με έναν διαδικτυακό λογαριασμό, απ’ όπου μπορείτε να έχετε πλήρη εικόνα του υπολοίπου σας, των συναλλαγών σας, ακόμη και να μετατρέψετε τα FairCoin σας άμεσα σε Ευρώ ή  Bitcoin αν χρειαστεί. Πρόκειται για μία ριζοσπαστική εναλλακτική τραπεζική που σύντομα θα μπορεί να προσφέρει πλήρη χρηματική κάλυψη για κάθε περίπτωση και κάθε μας ανάγκη, χωρίς καμία ενδιάμεση χρέωση ή συνδρομή. Σκοπός της υπηρεσίας αυτής είναι η αποδέσμευσή μας από το τραπεζικό σύστημα και το εμπόριο των πιστωτικών/χρεωστικών καρτών, που αποτελούν μονοπώλιο εκμετάλλευσης.

StreetMarket_18March2017_FairPayΣυγκεκριμένα για τα καταστήματα και τους εμπόρους, που δέχονται συναλλαγές με FairCoin, η συνδεμένη εφαρμογή FairPay app για smart phones και tablets μπορεί να προσφέρει ένα ολοκληρωμένο σύστημα διαχείρισης παραγγελιών, λειτουργώντας παράλληλα ως ένα POS ανέπαφων συναλλαγών για τις κάρτες FairPay. Περισσότερα, πιο πρακτικά πράγματα μπορούμε να εξηγήσουμε από κοντά, καθώς ο Τοπικός Κόμβος Ηρακλείου του FairCoop, που διαχειρίζεται τις κάρτες και την υπηρεσία αυτή σε τοπικό επίπεδο, βρίσκεται κάθε 2η και 4η Δευτέρα του μήνα, 5 – 8 μ.μ., στον κοινωνικό χώρο του Da.

StreetMarket_18March2017_4Όλα τα παραπάνω όμως δεν περιορίζονται μόνο σε συναλλαγές και εμπορική δραστηριότητα, όσο και αν τονίζεται ο αλληλέγγυος και αντισυστημικός χαρακτήρας αυτών. Απώτερος στόχος είναι η πολιτική πράξη και η εμπέδωση της συλλογικής μας αυτονομίας και αυτο-διάθεσης. Μια πράξη που στοχεύει στο όραμα μιας μετα-καπιταλιστικής πραγματικότητας, αποδεσμευμένης από την αδιέξοδη και καταστροφική σημερινή κατάσταση. Η συν-διαμόρφωση του πλαισίου αυτού και η σύμπραξη όλο και περισσότερων ατόμων και ομάδων προς αυτή την κατεύθυνση, είναι το ζητούμενο. Αυτή τη διαδικασία χειραφέτησης επιδιώκουμε, αρχικά για εμάς τους ίδιους και σταδιακά για την κοινωνία μας.

Περισσότερες πληροφορίες για τον Ο.Σ.Η. http://heraklion.cooperativas.gr

Επικοινωνήστε μαζί μας heraklion (at) cooperativas.gr

Προτάσσουμε την αυτοδιαχείριση και παίρνουμε τη ζωή στα χέρια μας!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *